Misiune

Siguranţa Rutieră are Prioritate

Misiunea noastră este ca Siguranţa Rutieră în România să devină o prioritate atât pentru cetățeni cât și pentru autorități.

Siguranța rutieră este una dintre problemele majore ale societății. În fiecare an, la nivel global, peste 1,3 milioane de persoane mor în urma accidentelor rutiere.

Siguranța rutieră este a noua cauză de deces în rândul populației generale şi principala cauză de mortalitate în rândul tinerilor de 15-29 ani. Se prefigurează că va deveni cea de-a șaptea cauză până în 2030.

România se află de 4 ani la rând, pe primul loc la numărul de accidente rutiere din Europa. Conform buletinului de siguranță rutieră al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), țara noastră înregistrează anual o medie de 1.800 de decese din accidente rutiere, care costă statul un procent important din PIB-ul său.

Siguranța rutieră este un domeniu multidisciplinar, în care parteneriatele public-privat oferă cele mai bune rezultate. Acestea includ profesioniști din inginerie, sănătate publică, siguranță publică, educație și din multe alte discipline care ar putea fi implicate.

Sunt trei mari categorii importante care definesc siguranța rutieră: educația rutieră, aplicarea legii și infrastructura rutieră.

Scopul nostru este de a face siguranţa rutieră o prioritate pentru România, iar pentru aceasta, noi, E-SigurantaRutiera.ro, prin experții pe care îi avem și cu care colabărăm, oferim servicii pentru aceste secțiuni – educație, infrastructură și aplicarea legii.