senzoriCellcontrol-DriveID-sigurantarutiera

În Vancouver, Canada, un sistem wireless de monitorizare a comportamentului șoferilor îi ajută pe tinerii șoferi să devină mai buni și mai siguri în spatele volanului. Vancouver Sun a raportat studiul de trei luni, care documentează comportamentul șoferilor. Unul dintre sistemele senzor folosite a fost noul senzor Cell Control DriveID, care nu numai că monitorizează conducerea, dar oferă și scorurile de siguranță ale șoferilor prin intermediul unei aplicații. Funcționează prin monitorizarea vitezei, virajelor grele, accelerării rapide și dacă șoferii au folosit sau nu telefoanele mobile în timp ce conduc.

Datele rezultate sunt apoi trimise serviciului pentru analiză, rezultând un scor corespunzător care este returnat șoferului în câteva minute de la călătorie. Pe scurt, acest sistem și alte sisteme similare de senzori s-au dovedit a fi extrem de eficiente pentru a face pe tinerii șoferi să adopte atitudini și obiceiuri mai sigure în timp ce se află pe drum.

Mark Milner de la Insurance Corporation of British Columbia (ICBC) a explicat modul în care sistemele de senzori au influențat șoferii în studiu: „Ceea ce am auzit de la șoferi în primul test este că mulți dintre ei s-au surprins moderându-și comportamentul de conducere … că au condus mai riscant decât credeau ei. „Aceasta este, în general, o veste bună, în special având în vedere că studiul s-a concentrat în special pe tinerii șoferi. De fapt, în timpul unui test anterior, 40% dintre cei 125 de șoferi noi și neexperimentați au raportat îmbunătățiri în modul lor de condus. Și, după cum explică Milner, în această parte a studiului, șoferii „au început să meargă mai încet, (și) să accelereze, să frâneze și să ia corbele mai ușor … Au vrut într-adevăr să obțină un scor bun”.

În timp ce ICBC în sine nu a examinat efectiv datele pentru a vedea efectele asupra îmbunătățirii condusului, feedback-ul șoferului și propriile scoruri satisfăcătoare sugerează un viitor foarte pozitiv pentru studiul în desfășurare. ICBC intenționează deja să urmărească acest lucru printr-un studiu care implică până la 7.000 de șoferi cu mai puțin de cinci ani de experiență de conducere. Studiul va analiza modul în care aceste sisteme și dispozitive noi pot reduce sau chiar elimina accidentele cu totul.

Acest lucru este, desigur, doar unul dintre numeroasele exemple ale modului în care tehnologiile smartphone și inovatoare schimbă cursul industriei auto și dă asigurări spre bine. Nu este surprinzător faptul că aceste evoluții nu se limitează doar la Canada. În Europa, Verizon Connect arată cum aplicațiile de coaching personal sunt acum o caracteristică a sistemelor de urmărire GPS în Marea Britanie. Proiectat în principal pentru camioane, dispozitivele de astăzi pot ajuta operatorii să urmărească felul în care sunt conduse flotele lor. Acest lucru permite managerilor de flotă să-și antreneze în mod eficient angajații cu privire la conducere, având în vedere eficiența și siguranța, cu scopul final de a reduce costurile de combustibil și de întreținere ale flotelor, precum și siguranța rutieră globală.

Pe tot globul, a existat și o creștere a numărului de aplicații care pot urmări modul de conducere. Aceasta permite unei terțe părți să monitorizeze șoferii printr-un dispozitiv inteligent. Unele aplicații chiar recompensează șoferii pentru obiceiuri bune. Pentru părinții conducătorilor tineri, acest lucru le-a permis să-și monitorizeze copiii pe drum și să-i ajute să-și îmbunătățească obiceiurile de conducere. După cum arată studiul de la Vancouver, tehnologia se află în prim-planul siguranței rutiere.

Toate acestea sunt vesti bune în special având în vedere că, la nivel global, nu s-au înregistrat suficiente progrese în ceea ce privește siguranța rutieră.

Share: