Campanii și Educație Rutieră

Aplicarea măsurilor de siguranță rutieră, temă fierbinte la nivel european. DEZBATERE ONLINE DESCHISĂ

Două puternice și experimentate organizații neguvernamentale europene în domeniul siguranței rutiere pregătesc două webinarii menite să pună accent pe aplicarea măsurilor pentru reducerea numărului de decese pe drumuri.

ROADPOL și ETSC organizează în echipă două evenimente online complementare privind aplicarea siguranței rutiere, la care participarea este gratuită. Ambele acțiuni sunt programate să aibă loc pentru 16 martie.

Prima aparține ETSC (Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor), o organizație non-profit cu sediul la Bruxelles, și este dedicată reducerii numărului de decese și răniri în transporturi în Europa.

Evenimentul va dura între orele 10.00-12.30 CET și vizează modul în care aplicarea legii rutiere poate contribui la siguranța circulației. Concret, se va concentra pe viteză, distragerea atenției șoferilor, nepurtarea centurilor de siguranță și aplicarea transfrontalieră a legii. ETSC va prezenta cel mai recent raport PIN. Vor fi, de asemenea, prezentări de la Comisia Europeană, Țările de Jos (Olanda), Spania și Polonia.

Al doilea eveniment este Atelierul ROADPOL, o organizație non-proft din Germania, privind aplicarea legii. Acest eveniment, ce va avea loc între orele 14 și 16 CET și va include următoarele prezentări:

  • Perspective psihologice în conformitate cu regulile de circulație – Prof. Dr. Christine Sutter, Șef al Facultății de Științe a Traficului / Psihologia Traficului, Universitatea Germană de Poliție
  • Raportul PIN Flash 42 Cum pot contribui organele de aplicare a legii rutiere la un drum mai sigur – Jenny Carson, ETSC
  • Politică ideală pentru un sistem tehnic de aplicare a legii privind excesul de viteză – Tasos Ashikkis, Poliția din Cipru, șeful echipei de pregătire „Zilele de siguranță ROADPOL”
  • Utilizare mobilă digitală – Marcel Masselink, inspector de poliție, proprietar de produs Verkeer Plus

Ambele evenimente vor avea loc, în limba engleză, pe platforma Zoom.

Programul poate fi consultat AICI.

Participanții se pot înscrie AICI.