Stiri Externe

Avenoso (ETSC): „90% din accidentele rutiere, provocate de erori umane” este un mit periculos și înșelător

Directorul executiv al Consiliului European pentru Siguranța Transportului (ETSC), Antonio Avenoso, critică într-o scrisoare deschisă, publicată de Financial Times, perpetuarea „mitului” legat de principala cauză a accidentelor rutiere, respectiv erorile umane.

Scrisoarea deschisă, publicată de sursa citată, vine ca replică la un articol de specialitate apărut pe site-ul Vigour Times, în care este lansată întrebarea cheie „cine ar trebui să-și asume responsabilitatea legală atunci când un vehicul autonom se defectează”, dar este repetat și „mitul” potrivit căruia „erorile umane produc 90 la sută din accidentele rutiere”. „Este înșelător și periculos”, caraterizează Avenoso perpetuarea acestui mit.

„Această eroare, care a devenit, din păcate, o evanghelie printre mulți politicieni și comentatori, se referă în mod eronat la un studiu al Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA, care a constatat că „motivul critic” a fost eroarea umană în 94% din accidente”, scrie directorul ETSC, organism cu sediul la Bruxelles.

Scrisoarea lui Antonio Avenoso :

Dar, așa cum explică NHTSA însăși, motivul critic nu este cauza, este doar „ultimul eveniment din lanțul cauzal al accidentului”. Cu alte cuvinte, chiar și fără eroarea umană, o coliziune s-ar fi putut produce din cauza altor factori, de exemplu, o limită de viteză neadecvată pe o stradă urbană sau un proiect de joncțiune nesigur.

Oamenii de știință de la Laboratorul de Cercetare a Transporturilor din Marea Britanie au estimat amestecul de vehicule automate și neautomatizate pe drumuri până în 2040 și apoi au examinat date relevante despre accidente din lumea reală pentru a prezice că doar 22% din coliziunile cu răni mortale sau grave ar fi putut fi evitate.

Există mult mai multe măsuri practice și dovedite care pot fi puse în aplicare astăzi, de la limitele de 30 km pe oră în orașe și infrastructură separată pentru bicicliști până la sisteme de „asistență inteligentă a vitezei” și interlocks, care impun șoferului să sufle într-un muștiuc al dispozitivului înainte de a porni sau de a continua operarea vehiculului.

Riscul de a perpetua „mitul 90%” este că îi împinge pe factorii de decizie să susțină vehiculele autonome ca remediu miraculos pentru decesele rutiere, în ciuda faptului că lansarea în masă a acestei tehnologii este încă departe.