siguranta rutiera in eu
Managementul Sigurantei Rutiere

Siguranța rutieră – ce progrese s-au înregistrat

În ciuda creșterii de trei ori a traficului, siguranța rutieră în Uniunea Europeană s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii 30 de ani. Cu toate acestea, numărul victimelor rutiere este în continuare foarte mare și necesită o abordare holistică a problemei. ”Viziunea zero (vision zero)” propune o strategie care țintește către zero morți și răniți gravi din acccidente rutiere.

Decesele rutiere din UE s-au redus cu mai mult de jumătate din 2001, de la 54.900 la 25.300 în 2017. În schimb, numărul de mașini de pasageri pe drumurile europene a crescut de la puțin peste 200 de milioane la 259,7 milioane în aceeași perioadă.

Deși acum există aproximativ 60 de milioane de mașini, mai multe decât în 2001, accidentele au scăzut în continuare semnificativ. Uniunea Europeană are, de asemenea, cele mai sigure drumuri din lume, numărând 49 de decese la un milion de locuitori anual, în timp ce media globală este de 174 de decese.

Cu toate acestea, toți actorii importanți din sectorul mobilității sunt de acord că numărul victimelor rutiere ar trebui reduse și mai mult, cu viziunea de a lucra pentru zero decese în trafic în viitor. Singura modalitate de a atinge acest obiectiv este să ne asigurăm că vehiculele sigure sunt conduse de șoferi siguri pe drumuri sigure. Într-adevăr, îmbunătățirea în continuare a siguranței rutiere nu depinde doar de echiparea vehiculelor cu mai multe elemente de siguranță.

Eroarea umană (cum ar fi distragerea atenției, anticiparea slabă și încălcarea regulilor de circulație) este cauza a 90% din accidentele de astăzi. Aceasta înseamnă că trebuie să combinăm tehnologia de ultimă oră a vehiculelor cu un comportament îmbunătățit al șoferului, o mai bună proiectare și întreținere a drumurilor și o mai bună aplicare a reglementărilor de circulație existente.

Industria auto din UE investește o mare parte din bugetul anual de cercetare și dezvoltare de 54 de miliarde EUR pentru a face autoturismele și vehiculele comerciale și mai sigure. Când se analizează designul vehiculului, măsurile de siguranță pot fi clasificate în două categorii:

  • Sisteme active de siguranță
  • Sisteme pasive de siguranță

Împreună, au redus substanțial numărul de accidente și victime în ultimele decenii.

1. Sisteme de siguranță activă

Tehnologia de siguranță activă poate preveni în totalitate accidentele sau cel puțin ajută în mod activ șoferul să reducă impactul într-o situați-limită. Gândiți-vă, de exemplu, la sistemele care oferă șoferului mai mult control în situații periculoase, precum sistemele de frânare antiblocare (ABS) și controlul electronic al stabilității (ESC). Există, de asemenea, sisteme autonome de frânare de urgență (AEB) care intervin automat dacă șoferul nu ia nicio măsură (sau nu este suficient de rapid), precum și tehnologie pentru a se asigura că nu părăsește banda neintenționat, cum ar fi avertizarea de părăsire a benzii (LDW).

Mai simplu spus, sistemele de siguranță activă evită sau atenuează un accident, respectiv înainte ca acesta să se întâmple sau să se realizeze impactul.

2. Sisteme de siguranță pasivă

Sistemele pasive de siguranță, pe de altă parte, protejează ocupanții unui vehicul și alți utilizatori ai drumului în cazul în care are loc un accidentm reducând impactul sau gradul de rănire. Astăzi, o serie de mecanisme încorporate îi protejează pe ocupanții unei mașini în caz de accident, cum ar fi centurile de siguranță pretensionate, airbag-urile și zonele de deformare care absorb energie (cunoscute și sub denumirea de zone șifonate).

Cu alte cuvinte, tehnologia de siguranță pasivă se referă la atenuarea consecințelor unui accident în timpul și după impact, din momentul în care se face primul contact.

În cele din urmă, există și sisteme de siguranță post-accident. e-Call, de exemplu, informează automat serviciile de urgență în cazul unui accident rutier grav. Începând cu 31 martie 2018, producătorii de automobile din UE echipează toate tipurile noi de autoturisme și furgonete cu eCall. Acest sistem reduce timpul de răspuns al serviciilor de urgență cu până la 40-50%, salvând astfel sute de vieți în fiecare an.