Conferinţa Internaţională de Siguranţă Rutieră
E-SigurantaRutiera,  Evenimente

Întâlnire la nivel înalt – EU Road Safety Exchange

În data de 20 martie a avut loc o întâlnire la nivel înalt a reprezentanţilor autorităţilor române cu reprezentanții Comisiei Europene si ai Consiliului European pentru Siguranța Transporturilor, care a precedat conferinţa internaţională.

S-a agreat cooperarea în următorii trei ani în cadrul proiectului EU Road Safety Exchange. Proiectul va fi axat pe schimbul de bune practici în siguranța rutieră în domenii prioritare pentru România, precum siguranţa infrastructurii. 

„Si dacă tot am mentionat schimbul de bune practici, profit de această ocazie pentru a vă împărtăsi o veste bună. Chiar în dimineața aceasta am avut o întâlnire cu reprezentanții Comisiei Europene dl. Matthew Baldwin si dna. Fotini Ioannidou si ai Consiliului European pentru Siguranța Trasnporturilor dl. Antonio Avenoso, în care am agreat cooperarea în cadrul unui proiect pe trei ani axat pe schimbul de bune practici în siguranța rutieră în domenii prioritare pentru România. Sperăm să avem o colaborare reusită și cu rezultate concrete pentru salvarea de vieți omenești!”

Fragment din discursul Ministrului Tranporturilor din cadrul Conferintei Internationale de Siguranta Rutiera.

La intalnire au luat parte:

Dl. Matthew Baldwin si dna. Fotini Ioannidou de la Comisia Europeana

Dl. Antonio Avenoso si dna. Theodora Calinescu de la Consiliului European pentru Siguranța Trasnporturilor (ETSC)

Dl. Secretar de Stat Mircea Biban, Dna. Adriana Kalapis, Directorul Direcției Transport Rutier din Ministerul Transporturilor, Chestor Florentin Bracea, Director Directia Rutiera din IGPR, Domnul Dr. Bogdan Pop, Director General Adjunct al Direcţiei Generale Management Urgențe Medicale.