analizalimiteideviteza
Viteza

Cum sa evaluam situatia?

Modulul “De ce sa ne concetram asupra vitezei” a explicat de ce este necesara gestionarea vitezei pentru a reduce numarul mare de decese si raniri asociate cu viteze nesigure. Cu toate acestea, inainte de elaborarea si punerea in aplicare a unui program eficient de gestionare a vitezei, este important sa se evalueze situatia existenta.

Sectiunile din acest modul sunt structurate dupa cum urmeaza:

Ce trebuie sa stim?

Un program eficient de gestionare a vitezei se bazeaza pe o intelegere atat a dimensiunii, cat si a naturii problemei intr-o tara, precum si alti factori cheie care contribuie la aceasta. Informatie esentiala in intelegerea situatiei existente in ceea ce priveste viteza va include constientizarea:

  • ierarhiile rutiere existente pe functie
  • activitatile care se desfasoara pe sosele (in special activitatea utilizatorilor rutieri vulnerabili)
  • date despre accidente
  • nivelurile de viteza
  • implicarea vitezei in accidente
  • pozitia juridica existenta pentru limitele de viteza
  • respectarea vitezei
  • atitudini fata de viteza.

Cum se masoara problema

Aceasta sectiune arata cum se determina vitezele de deplasare predominante si modul de determinare a gradului de risc al ranirii asociate vitezei. De asemenea,  ia in considerare de ce multi oameni nu respecta limitele de viteza si discuta necesitatea aprecierii atitudinilor comunitatii fata de initiative potentiale de gestionare a vitezei

Cum sunt stabilite limitele de viteza, comunicate si aplicate?

Aceasta sectiune ofera sfaturi pentru a evalua daca limitele de viteza actuale sunt prea mari, ducand la un risc inacceptabil de accidente. De asemenea, ia in considerare rolurile importante ale semnarii si aplicarii.

Intelegerea aranjamentelor de gestionare

Aceasta sectiune descrie informatiile necesare privind aranjamentele si politicile existente de gestionare in ceea ce priveste controlul vitezei. O intrebare cheie este cine este responsabil (adica care este agentia responsabila) pentru siguranta rutiera si gestionarea vitezei? De asemenea, aceasta analizeaza cine sunt partile interesate din domeniul sigurantei rutiere din interiorul si exteriorul guvernului, detaliile oricaror programe anterioare de gestionare a vitezei si experienta din tara si resursele potentiale (financiare, umane si institutionale) care pot fi disponibile pentru viitoarele programe de gestionare a vitezei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *