tranportdemarfainteligent
Automatizari - ITS

Operatii cu marfuri si parcul auto

Numeroase aplicatii ITS sunt disponibile pentru sprijinirea conducatorilor auto si a operatorilor de parcuri auto in timpul furnizarii serviciilor de transport public sau transportului commercial de marfa, acoperind atat transportul de marfa pe distante lungi cat si transportul urban de marfuri. Aplicatiile ITS pot creste eficienta operatiunilor, incuraja utilizarea diferitelor moduri de transport si de asemenea poate imbunatati siguranta transportului.

Exemple

  • Sisteme de programare si alocare a vehiculelor, incarcaturilor si conducatorilor auto si generarea automata a rapoartelor de transport.
  • Determinarea rutei optime atat pentru transporturile normale cat si pentru cele speciale, cum ar fi vehicule agabaritice sau marfuri periculoase.
  • Monitorizarea operatiilor legate de siguranta vehiculelor, cu inregistrarea la bordul vehiculului a datelor si oferirea datelor ca raspuns la interogarile echipamentelor de la sol.
  • Urmarirea si afisarea rutelor pentru vehiculele comerciale, containerelor sau incarcaturii in timpul transportului, impreuna cu monitorizarea starii fizice, ex. pentru alimente si marfuri periculoase.
  • Generarea si intretinerea automata a documentelor comerciale si de alta natura ce insotesc vehiculele comerciale si marfurile.
  • Furnizarea unui „birou in cabina” pentru proprietarii/conducatorii de vehicule

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *