stiptautostrazi

Congestia este un lucru nedorit pentru exteriorul oraselor. Exista multe aplicatii ITS proiectate sa ajute managementul traficului si sa furnizeze suport pentru conducatorii de vehicule pe autostrazi si alte categorii de drumuri.

Exemple

  • Regularizarea accesului la autostrazi si sosele de centura prin intermediul cailor de acces automatizate.
  • Furnizarea informatiilor de trafic si indrumarea conducatorilor prin intermediul panourilor cu mesaje sau a dispozitivelor la bordul vehiculului.
  • Controlul vitezei traficului pe autostrazile cu congestii pentru fluidizarea fluxului total de vehicule (evitandu-se propagarea congestiei).
  • Sisteme de detectare automata a incidentelor ce trimit automat mesaje la centrele de control al traficului si furnizeaza advertismente imediate pentru conducatorii auto.
  • Sisteme de adaptare inteligenta a vitezei (ISA) care asigura pastrarea limitelor de viteza tot timpul – si chir modificarea dinamica a acestor limite in functie de conditiile rutiere si cele meteo.

Tinandu-se cont de faptul ca a crescut numarul calatoriilor de lunga distanta si a celor internationale, interoperabilitatea internationala este necesara pentru ca dispozitivele ITS de la bord sa poata comunica cu echipamentele de la sol oriunde de-a lungul unei rute si sa poata receptiona informatii de calatorie in orice tara.

Share: