motociclete-mopede

Practice si amuzante…
Pe drumuri circula din ce in ce mai multe motociclete si mopede. In special in zonele urbane, aceste mijloace de transport sunt o solutie practica la cresterea congestionarii traficului, la problemele de parcare si la costurile ridicate pe care le presupune detinerea unui autoturism proprietate personala.

Utilizatorii variaza, de la motociclisti care circula cu vehicule de mare viteza, la tineri si profesionisti care se deplaseaza la locul de munca cu mopede. Din 2001 pana in 2010, pe drumurile europene, numarul acestor vehicule a crescut cu 48 %, stabilizandu-se la aproximativ 34,5 milioane, intre 2010 si 2013.

… dar vulnerabile
Motocicletele si mopedele sunt mai putin stabile si vizibile si ofera un grad de protectie mai scazut decat autoturismele. Numarul de accidente mortale si grave in care sunt implicate motociclete si mopede este extrem de ridicat. In mare parte, acestea se produc in mediul urban si sunt cauzate de erori umane.

In 2013 de exemplu, in UE au murit peste 4 700 de motociclisti. Accidentele mortale de motocicleta reprezinta 15 % din totalul accidentelor rutiere mortale, in timp ce mopedele reprezinta aproximativ 3 %. Impreuna, aceste categorii de vehicule se afla la originea a circa 18% din accidentele rutiere mortale, desi, ca numar, reprezinta doar 11% din totalul vehiculelor cu motor.

Mai multa siguranta pentru motociclete si mopede – ce face UE?
Pentru a spori siguranta motocicletelor si mopedelor, UE ia masuri in urmatoarele domenii:
• formare – permisele de conducere pentru mopede si accesul progresiv la motociclete – Directiva 2006/126/CE privind standardizarea permiselor de conducere
• tehnologie – echiparea motocicletelor si a mopedelor cu dispozitive suplimentare de securitate, cum ar fi sistemele avansate de franare (pentru detalii, consultati directivele si regulamentele)
• subventii pentru proiecte de sensibilizare privind siguranta motocicletelor si mopedelor, de ex. RIDERSAN si MOSAFIM
• proiecte de cercetare – pentru a spori siguranta utilizatorilor vulnerabili prin intermediul tehnologiilor care includ folosirea unor de sisteme inteligente de transport (VRUITS) sau a unor parapeti cu un grad mai mare de securitate (SMART RRS).

Share: