anvelope-trafic
Vehicule

Anvelope

Pneurile uzate sau de proasta calitate pot face ca autovehiculul dumneavoastra sa derapeze pe timp de ploaie sau la franare. Echipati-va autovehiculul cu pneuri noi, de calitate – va asigura stabilitate pe carosabil, va permit sa faceti economii de carburant si reduc din zgomotul si emisiile generate.

Cand va alegeti pneurile, uitati-va dupa eticheta
In noiembrie 2012, UE a introdus un sistem de etichetare pentru a-i ajuta pe consumatori sa aleaga cele mai bune pneuri in termeni de consum, aderenta si zgomot. Pneurile pentru autoturisme si vehiculele utilitare usoare vor purta un autocolant cu informatii despre produs. In cazul pneurilor pentru utilitarele grele, eticheta va figura in documentele tehnice si pe site-urile de internet specializate.

Avantaje de mediu
Se estimeaza ca anvelopele eficiente in ceea ce priveste consumul de carburant, daca sunt utilizate la scara larga, ar permite economisirea a 6,6 milioane de tone de combustibil pe an, pana in 2020. De asemenea, acestea ar reduce emisiile de CO2 cu 4 milioane de tone pe an, ceea ce este echivalent cu reducerea parcului auto european cu 1,3 milioane de vehicule pe an.

Siguranta rutiera si nivel sonor redus
Etichetele vor permite evaluarea capacitatii de franare a pneurilor pe carosabilul umed. Pneurile performante permit reducerea distantei de franare cu mai multi metri.
De asemenea, noile etichete vor specifica si nivelul sonor al anvelopelor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *