pieton-utilizatordedrumvulnerabil
Pietoni,  Participanți la trafic

Cum pot reduce utilizatorii de drum vulnerabili riscul de coliziune?

Există mai multe soluții și contramăsuri pentru a ajuta utilizatorii vulnerabili ai drumurilor să își reducă riscul de a fi implicați în coliziuni:

Vizibilitatea:

Creșterea vizibilității pietonilor și a bicicliștilor prin utilizarea, de exemplu, a hainelor reflectorizante sau fluorescente, a reflectorilor și a căștilor luminoase pentru bicicliști ar putea ajuta șoferii să detecteze mai ușor utilizatorii acestor drumuri și, eventual, să reducă riscul de accidente.

Cască pentru biciclete:

Opiniile sunt împărțite pe beneficiul general al căștilor de bicicletă. Deși au fost legate de reducerea leziunilor capului, acest lucru nu a fost dovedit cu certitudine. Cu toate acestea, căștile sunt singurul dispozitiv de protecție disponibil pentru bicicliști și utilizarea lor este obligatorie în mai multe provincii canadiene. Pe lângă protecția împotriva rănilor la cap atunci când sunt folosite corespunzător, căștile pot crește și vizibilitatea bicicliștilor.

Educație:

Campaniile de sensibilizare a publicului care vizează pietonii și cicliștii pentru a spori cunoștințele și pentru a motiva schimbările de comportament au avut unele efecte pozitive. Programele includ educația, mesajele privind siguranța pietonilor, anunțurile de servicii publice și atelierele pentru siguranța pietonilor pentru copii și persoanele în vârstă.

Tehnologie:

În prezent se folosesc diferite metode tehnologice pentru a reduce riscul de accidente cu utilizatorii vulnerabili ai drumurilor. Aceste metode includ numărătoarea inversă (IIHS 2008) și adăugarea de semnale pentru a produce semne (Van Houten et al., 2008). În plus, în proiectarea vehiculelor sunt luate în considerare unele modificări care să contribuie la reducerea severității accidentelor cu utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, inclusiv barele de protecție flexibile care absorb mai multă energie în impact (IIHS 2008).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.