esafety
Vehicule

eSafety

Dispozitivele inteligente de siguranta pentru autovehicule sunt cunosute sub numele de sisteme de „eSafety” . Este vorba de dispozitive electronice care permit soferului sa evite un pericol, de exemplu prin activarea franelor daca autoturismul este prea aproape de un obiect sau prin emiterea unor semnale de avertizare atunci cand masina pierde directia de drum.

Sisteme de siguranta
In prezent, exista multe tipuri de sisteme electronice de securitate pentru vehicule si altele noi continua sa apara pe piata – ex. sisteme care permit evitarea unei coliziuni, sisteme de asistenta la franare sau sisteme de avertizare la schimbarea directiei de mers. Acestea sunt oarecum intruzive, fata de altele (ex. sistemele de inregistrare a datelor si masurile de prevenire a furtului).


Avantaje

Sistemele inteligente de adaptare a vitezei, senzorii de avertizare pentru centura de siguranta, controlul electronic al stabilitatii, dispozitivul „alcohol interlock” (care masoara alcoolemia soferului si care nu permite plecarea de pe loc daca limita este depasita, folosit in special pentru soferii de cursa lunga si pentru conducatorii auto care au comis infractiuni in mod repetat) si dispozitivele de inregistrare a datelor contribuie semnificativ la cresterea sigurantei rutiere.

Proiecte
Proiectul ADVISORS a evaluat siguranta, impactul de mediu si eficienta sistemelor avansate de asistenta pentru conducatorii auto (ADAS). De asemenea, in cadrul acestui proiect au fost propuse modalitati de aplicare ADAS la scara larga.

Proiectul eSafetyAware incurajeaza introducerea de noi tehnologii pentru siguranta auto prin organizarea de campanii de informare si de alte evenimente.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *