transporturispeciale

Fixarea incarcaturii in mod corespunzator permite prevenirea accidentelor, evita deteriorarea vehiculelor si a carosabilului, precum si eventualele aglomerari in trafic cauzate de pierderea marfurilor.

Fixarea incarcaturii
Fixarea necorespunzatoare a incarcaturii poate duce la pierderea marfurilor, poate afecta echilibrul vehiculului si, uneori, poate cauza rasturnarea acestuia, provocand accidente (in jur de 25% din accidentele provocate de camioane). Deoarece tarile UE au reguli diferite in acest domeniu, transportatorilor le este greu sa stie care sunt cerintele minime pentru un traseu care include mai multe tari.

Prin urmare, UE a elaborat o serie de orientari privind fixarea incarcaturii.

Transporturi speciale
Legislatia UE contine prevederi privind greutatile si dimensiunile maxime autorizate in trafic. Pentru a transporta incarcaturi care depasesc limitele (denumite „transporturi speciale”) este nevoie de autorizari speciale din partea autoritatilor regionale sau nationale. Procedurile si regulile in vigoare pentru obtinerea acestei autorizatii difera de la o tara la alta (ex. escortarea vehiculelor, intervale orare, viteza autorizata etc.), companiile de transport intampinand dificultati in acest sens.

Prin urmare, UE a elaborat o serie de orientari privind transporturile speciale .

Share: