infrastructura-sigurantarutiera
Managementul Sigurantei Rutiere

Infrastructura rutieră -Măsuri pentru Siguranţa Rutieră

Infrastructura rutieră, considerată ca un întreg (inclusiv suprafața drumului, semnele rutiere și proiectarea), reprezintă un factor important de siguranță. Proiectele de drumuri trebuie să recunoască faptul că oamenii fac greșeli și încearcă să reducă la minimum consecințele erorii umane.

S-a demonstrat că unele îmbunătățiri de infrastructură cu costuri reduse pot reduce substanțial accidentele rutiere și severitatea acestora. Printre exemplele de îmbunătățiri se numără separarea diferitelor tipuri de trafic, marcajele mai bune ale drumurilor și semnele rutiere, căi mai sigure pentru pietoni și biciclete, construcția de trotuare și mai multe puncte de trecere pietonale vizibile și viteze mai mici (cu ajutorul zidurilor rutiere, a fâșiilor si a incetinitoarelor de viteza).

Pe drumurile existente, aceste îmbunătățiri ar trebui să se facă mai întâi în locuri cu risc ridicat, în care se produc multe accidente, în special la intrarea și ieșirea zonelor construite și a zonelor cu activitate înaltă (cum ar fi piețele și școlile).

Aceleași îmbunătățiri ar trebui să fie incluse în proiectarea de drumuri noi, care ar putea deveni, în caz contrar, o sursă de accidente în viitor. Este esențial ca bugetele pentru construcția drumurilor pentru drumurile viitoare să includă o prevedere pentru siguranță, ceea ce nu este cazul în toată lumea. Ghidurile tehnice practice sunt deja disponibile.

Infrastructura rutieră nesigură este o cauză critică esențială a accidentelor rutiere, dar nu este în nici un caz principala cauză. Vehiculul si comportamentul uman sunt alte cauze.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *