Siguranta Rutiera
Istoric Evenimente

Premiile de Excelenta in Siguranta Rutiera oferite de Comisia Europeana 2019

Carta europeană de siguranță rutieră este cea mai mare platformă a societății civile privind siguranța rutieră. În fiecare an, mai multe inițiative ale Cartei europene pentru siguranța rutieră sunt răsplătite pentru contribuția lor la drumurile mai sigure din Europa.

Câștigătorii au fost anunțați în data de 9 octombrie, în cadrul unei ceremonii la prestigiosul Teatru Vaudeville din Bruxelles, de comisarul european pentru transportul Violet Bulc.

Anul acesta, premiile au fost acordate Interpolis (Olanda) pentru aplicația sa AutoModus, InOutCister LDA (Portugalia) pentru campania sa de prevenire a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, Primăria orașului Silly (Belgia) pentru Observatorul pentru Siguranța Rutieră și ACEM (Europa) pentru nivelul înalt al cursului de instruire pentru motociclism.

În categoria „Provocare școlară”, premiile au fost acordate Liceului Tompa László (România) pentru campania sa „Fiți deștepți în trafic” și Fundația MAPFRE (Spania) pentru programul său de educație în materie de siguranță rutieră.

La eveniment au participat din Romania Marius Humelnicu -Secretar de Stat, Ministerul Transporturilor, Adriana Kalapis – Director Direcția Rutieră, Ministerul Transporturilor, Chestor Florentin Bracea – Director Direcția Rutieră din IGPR, Mircea Ionescu – Ataşat Transport, Reprezentanţa Permanentă a României la UE, Corina Irimescu – Ministerul Transporturilor, Maria Calinescu – E-SigurantaRutiera.ro, Alin Drosu – Deputy Director ACR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.