calitateainfrastructuriirutiere
Infrastructura Rutiera

Asigurarea calităţii infrastructurii rutiere

Este important ca infrastructura rutieră să fie planificată, proiectată şi construită ţinând pe deplin seama de consecinţele în materie de siguranţă. Acest lucru este valabil atât pentru noua infrastructură, cât şi pentru planurile de reconstrucţie.

Unul din instrumentele prin care se realizează aceasta este auditul în domeniul siguranţei rutiere. În auditurile privind siguranţa rutieră, experţii în materie de siguranţă rutieră analizează potenţialele probleme de siguranţă în diferite stadii de planificare şi proiectare a unui proiect de infrastructură. Auditul este o procedură formală, standard de evaluare independentă aproblemelor potenţiale de siguranţă ale proiectelor rutiere. Scopul său este de a identifica eventualele probleme cât de devreme posibil, pentru a evita lucrările de reconstrucţie mai costisitoare de după punerea în aplicare a proiectului.

Pe lângă identificarea problemelor potenţiale de siguranţă în stadiul de planificare şi proiectare, este de asemenea important să se pună în evidenţă problemele potenţiale din reţeaua rutieră existentă.

Inspecţia privind siguranţa rutieră este un instrument care constă în verificări periodice ale reţelei existente din punct de vedere al siguranţei, indiferent de numărul de accidente. Atât auditurile privind siguranţa rutieră, cât şi inspecţiile privind siguranţa rutieră constituie măsuri de prevedere prin faptul că vizează introducerea de măsuri de remediere înainte de producerea accidentelor.

Cea mai bună practică – Auditurile privind siguranţa rutieră

O bună practică – Inspecţiile privind siguranţa rutieră

 

Sursa: Cele mai bune practici în materie de siguraţă rutieră | Ghid pentru măsuri la nivel naţional

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *