inspectii-drum-sigurantarutiera
Infrastructura Rutiera

Inspecţiile privind siguranţa rutieră

Despre ce este vorba?

O inspecţie privind siguranţa este o analiză periodică, efectuată de experţi cu studii specializate, a aspectelor legate de siguranţă pentru o reţea rutieră aflată în funcţiune. Aceasta implică inspectarea în teren a reţelei rutiere. Inspecţiile de rutină privind siguranţa sunt realizate în mod regulat pentru o reţea rutieră cu scopul de a identifica defectele fizice ale infrastructurii rutiere. Ca rezultat, se pot planifica şi pune în aplicare îmbunătăţiri ale mediului rutier, folosind, acolo unde este posibil, măsuri având costuri reduse.

Care sunt factorii implicaţi?

Inspecţiile privind siguranţa rutieră sunt realizate în mod ideal de către o echipă de experţi cu pregătire specială. Ar trebui de asemenea să se folosească informaţii furnizate de operatorul responsabil de drumul respectiv şi de poliţia rutieră.

Cât este de eficientă şi care sunt costurile implicate de această practică?

Beneficiile inspecţiilor privind siguranţa rutieră constau în: – creşterea conştientizării necesităţii siguranţei rutiere în rândul autorităţilor şi al proiectanţilor infrastructurii rutiere; – crearea unei baze pentru dezvoltarea sistematică a performanţelor unui drum în materie de siguranţă; – sublinierea nevoilor celor mai urgente pentru dezvoltarea drumurilor prin identificarea locaţiilor exacte şi a tipului de defect constatat.

Mai multe informaţii –  www.ripcord-iserest.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *