Stiri Interne

Până la 10 ani fără permis pentru șoferii prinși băuți sau drogați

Șoferii prinși băuţi sau sub influenţa drogurilor riscă să nu mai poată redobândi permisul pentru o perioadă de până la 10 ani.

Măsura apare într-o propunere legislativă adoptată, ieri, la Senat şi care merge acum la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Documentul oferă, de asemenea, mai multe instrumente de lucru pentru Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism în acţiunile de combatere a traficului şi consumului de alcool şi substanţe imterzise. Senatorul PSD Robert Cazanciuc, unul dintre iniţiatori.

Inițiatorul acestei modificări, senatorul Robert Cazanciuc, cel care a elaborat și Legea Anastasia, spune că proiectu de lege vizează modificarea a trei acte normative. Două dintre ele oferă DIICOT-ului instrumentele pentru a fi mai eficienți în această bătălie, mărește pedepsele pentru trafic de substanțe cu efecte psihoactive, găsește o formulă mai eficientă pentru traficul de droguri clasic și oferă instanțelor posibilitatea de a anula dreptul de a mai conduce timp de 10 ani de zile pentru cei care se urcă la volan băuți sau drogați și sunt găsiți în această stare fără să fi produs un accident rutier. „Trebuie să știe toată lumea: cine se urcă de azi înainte băut sau drogat la volan, fără să producă în niciun fel un accident rutier, riscă să rămână fără permis timp de până la 10 ani de zile. S-ar putea ca această măsură să fie mult mai eficientă decât altele care vizează privarea de libertate”, a spus Cazanciuc.