comportamentul-la-volan
Conducatorii auto,  Participanti la trafic

Comportamentul la volan

Comportamentul la volan al conducatorilor auto

Cu totii putem contribui la siguranta rutiera, adoptand gesturi simple. Este bine cunoscut faptul ca daca toata lumea ar purta centura de siguranta, ar respecta limitele de viteza si nu ar conduce sub influenta alcoolului, anual, peste 12 000 de vieti ar putea fi salvate pe soselele europene.

Neatentia la volan
Soferii trebuie sa fie in permanenta atenti la trafic – nu numai pentru siguranta lor, ci si pentru cea a pasagerilor lor si a celorlalti participanti la trafic.

Formarea conducatorilor auto
Pentru anumite categorii, formarea conducatorilor auto prevede o serie de cursuri suplimentare. De exemplu, in UE, soferii profesionisti trebuie sa dispuna de o formare speciala. In plus, conducatorii auto care comit abateri de la codul rutier in mod repetat sunt nevoiti sa se inscrie in programe de reabilitare pentru a-si ameliora comportamentul la volan.

Aplicarea legii
Legislatia rutiera trebuie aplicata nu numai pentru a sanctiona eventualele incalcari, ci si pentru a incuraja un comportament responsabil la volan.

Conducatori auto – aptitudini fizice si psihice

Centura de siguranta
Purtarea centurii de siguranta este o modalitate eficienta de a evita ranirea grava in caz de accident. Nu necesita o tehnologie speciala si este prevazuta in toate autovehiculele. Incepand din 2006, in UE, purtarea centurii de siguranta este obligatoriu in toate vehiculele.

Viteza excesiva

Viteza excesiva este una din cele mai mari probleme in siguranta rutiera, marind cu mult riscul producerii unui accident – este cauza principala in aproximativ 30% din accidentele de circulatie mortale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *