sigurantarutiera
Managementul Sigurantei Rutiere

Înțelegerea siguranței rutiere și a măsurilor necesare

Toate țările care au reușit să inverseze durabil tendința crescătoare a accidentelor rutiere în ultimii 30 de ani au un lucru în comun: conștiința politică. Cu excepția cazului în care factorii de decizie politică sunt câștigați la problema siguranței rutiere, se poate face puțin. Noua gândire despre siguranța rutieră, prezentată în raportul mondial, poate fi sumarizată după cum urmează:

■ Accidentele nu reprezintă o consecință inevitabilă a creșterii economice și generează o povară economică considerabilă pentru societate (în termeni de vieți și bani pierduți).

■ Rănirea in urma accidentului rutier este în mare măsură prevenită și previzibilă; este o problemă provocată de om care poate fi supusă analizei raționale și contramăsurilor.

■ Sunt disponibile remedii testate din punct de vedere tehnic, care pot genera profituri considerabile pentru o investiție relativ mică. Conștientizarea politică crescândă în țările cu venituri ridicate a condus rapid la crearea departamentelor speciale de siguranță rutieră, care ar putea prezenta planuri de acțiune coordonate și finanțate de mai multe sectoare relevante.

Accidentele rutiere rezultă adesea dintr-o serie de cauze fundamentale:

Este important să considerăm vehiculul / drumul / utilizatorul drept sistem. Interacțiunile dintre utilizatori și elementele fizice sunt critice. Drumul și vehiculul trebuie să permită erori umane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *